Glöm inte nosen…

Sportlovet är i full gång för vissa, andra klarade av det förra veckan och för några börjar det efterlängtade lovet efter att skoldagen tar slut imorgon.

Gemensamt för oss alla i det här avlånga landet för tillfället är i alla fall att det är väldigt kallt ute.

Kom ihåg att skydda din hud extra noga när det är kallt för att undvika skador på huden till följd av kylan. Du har säkert hört talas om köldeffekt? Köldeffekt betyder att kylan upplevs ändå kallare än vad temperaturen visar på grund av att vinden och luftfuktighet gör det värre.

Jag som förespråkar att alla bör tvätta ansiktet morgon och kväll rekommenderar faktiskt att hoppa över morgontvätten om det är så att du ska vara ute i extrem kyla hela dagen. Duscha och tvätta dig kvällen innan och smörj sedan bara in dig med en fet kräm på morgonen.

Det är viktigt att krämen är vattenfri eftersom en fuktkräm som innehåller mycket vatten kan bidra till att skada huden i kylan.

Använd dina goggles när du åker skidor, skoter eller liknande även om du inte behöver dem för snön eller solen för de skyddar effektivt din känsliga hud kring ögonen mot kylan.

Ett tips på en bra, fet och vattenfri kräm är Panthenol ceutic från Dermaceutic. Jag har skrivit om den förut också och den är väldigt läkande vid exem, torra fläckar, torra läppar m.m så en universalprodukt som alla borde ha hemma tycker jag.

Och om inte ändå viktigare så åtminstone exakt lika viktigt; glöm inte solskyddet!

Ha en underbar vinterledighet!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *