Ta din bästa selfie!

Som jag berättade igår har du nu genom L´oréal Paris tävling och ”Selfiedence” chans att vinna biljetter till ELLEgalan.

Du tävlar genom att ta en bild på din bästa party-selfie och du kan läsa mer om hur det går till HÄR.

För den som inte vet vad jag pratar om kan jag berätta att en selfie är en bild som man tar på sig själv med sin mobilkamera och lägger upp i sociala medier.

Selfies syns överallt på Instagram och i bloggar och nu kan du alltså vinna två biljetter till ELLEgalan bara genom att ta en bild på dig själv.

LÒréal introducerar konceptet Selfiedence eftersom en Selfie, förutom en fin bild på dig, också kan vara en välförtjänt självförtroende-boost.

Fina bilder på dagens look eller dagens outfit brukar ju nämligen resultera i likes och kommentarer från ens vänner som får en att må bra 🙂

För vissa verkar det vara världens mest naturliga sak att få till en bra selfie men för andra verkar det aldrig bli riktigt bra.

Här får du i alla fall några tips från mig för att ta en riktigt bra selfie som ger dig en boost av Selfiedence så att du sedan kan lägga upp ett riktigt bra tävlingsbidrag!

1. Ljuset är väldigt viktigt. Håll din i-Phone mot dig och ta ett varv runt hemmet eller lokalen där du är för att hitta det bästa ljuset.

2. Det ska helst finnas en anledning till att du lägger upp en selfie. I LÓréal´s selfidence tävling är anledning så klart uppenbar att det är för att visa upp ditt bästa make up tips. Annars kan det vara för att visa upp ett smycke, en ny frisyr, en tatuering, ett nytt läppstift eller något annat du vill visa eller tipsa om.

3. Lägg ner lite extra tid och möda på din make up om den ska visas upp som en selfie. Tänk också på att addera lite extra eftersom en del kommer att försvinna beroende på vilket ljus du tar din selfie i.

4. Träna lite i spegeln på hur du får till ett bra sug i blicken så att alla måste stanna upp för att titta på din selfie.

5. Hakan ser oftast bättre ut lite från sidan så ta gärna din selfie genom att hålla din telefon på en armlängds avstånd och vrid huvudet en aning åt sidan. Håll sedan telefonen ganska högt och vinkla den något neråt så att bilden tas lite uppifrån.

6. Tänk på hur bakgrunden ser ut till bilden. Se till att ha en så ren bakgrund som möjligt. Ingen obäddad säng eller stökigt badrum alltså 🙂

7. Testa att göra din selfie lite mer konstnärlig och ta bara med halva ansiktet i bilden tex.

8. Ge dig själv tid och många chanser innan du känner att din selfie är perfekt. Om du inte är superduper fotogeniq alltså!

9. Viktigaste rådet, ha kul och inse att du är helt fantastisk!

10. Kom ihåg att tagga din bild med #selfidence så är du med och tävlar om två biljetter till ELLEgalan!

Här får du tre inspirationsselfies tagna av Rihanna, Beyonce och Kim Kardashian:

rihannabeyoncekim-kardashian

 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *