Skinfood

Snart kan jag checka av min fjärde dag som sockerfri.

För dig som inte äter godis varje dag året runt och som kan låta en godisskål stå framme på bordet utan att äta mer än en eller kanske två godisar på en kväll så förstår jag att det är föga imponerande med fyra sockerfria dagar.

Men du som vet du vet att det är rätt så bra gjort av mig faktisk. Jag tror att jag kommer att klara mig längre den här gången än vad jag brukar vid sockerstopp för det känns så fräscht att vara utan godis och de här fyra första dagarna har gått förvånansvärt enkelt.

Jag har haft huvudvärk de senaste tre kvällarna vilket jag nästan aldrig har annars så jag misstänker starkt att det är min kropp som skriker efter en sockerdos.

Men icke, det blir ingen sådan nu.

Socker påskyndar faktiskt hudens åldrande genom att göra cellerna slöa, det ökar på inflammationer i kroppen och får bakterier, som vi inte vill ha, att trivas.

Här kommer ett recept på en jättegod grön juice som jag snabbt mixar ihop när jag blir sugen på något gott:

2 dl kokosvatten

1/2 pressad citron

1/2 dl gröna ärtor

1/2 banan

1/2 dl fryst mango

2 cm färsk ingefära

I den här smoothien/juicen får du massor av antioxidanter från spenaten bland annat, C-vitamin som triggar kroppens kollagenproduktion från citronen och mangon, och kokosvattnet återfuktar och förebygger nedbrytning av celler. Superfood när det är som godast!

1 kommentar

  1. Verkligen bra med fyra dagar! Jag klarade av min första sockerfria dag igår Fast det spricker redan på lördag så vi har kalas och det blir några glas vin. Inte rent godis, men ack så mycket socker ändå.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *