Happy food, happy life

De senaste två veckorna har jag, så fort jag fått tillfälle, läst boken Happy food av Niklas Ekstedt och Henrik Ennart.

Få saker intresserar mig mer än sambandet mellan tarmbakterier och vårt mående för tillfället. Alltså rent allmänt kan jag ju säga att kost och träning intresserar mig men just nu ligger tarmbakterierna i topp 🙂

Jag fullkomligen älskar att grotta ner mig i vad olika näringsämnen gör för min kropp. Hur maten jag äter kan påverka hur gammal jag blir, motverka sjukdomar och få min hy att åldras mycket långsammare och dessutom med en glow som kommer inifrån.

I vintras köpte jag boken Charmen med tarmen och sträckläste även den med stor entusiasm.

Jag inser ju att alla inte är lika nördiga som jag men kanske ändå vill ta del av det allra viktigaste inom de här ämnena (det viktigaste enligt mig då alltså…) och därför har jag bestämt mig för att blanda in mer av hälsa här i bloggen.

Det kommer fortsättningsvis också handla mycket om hudvård, make up, hårprodukter och mitt jobb men mycket fokus blir från och med nu även på hälsa och träning.

Den som känner mig och som har följt den här bloggen ett tag vet att jag kämpar med att försöka bli kvitt mitt godisbehov. Jag äter väldigt mycket socker.

Nu har jag (faktiskt sedan jag började läsa Happyfood) lyckats skärpa till mig och den sista veckan åt jag faktiskt bara pyttelite godis. Det var igår när jag hade bjudit min mamma på middag och istället för efterrätt hade jag brutit upp en chokladkaka som vi satte oss i solen på min altan, drack kaffe och åt av. Jag åt fyra rutor, ville ha mycket mer men var stark nog att låta bli. Det var okej. Det får ju inte gå till överdrift.

Häng gärna med mig här om du kanske också kämpar med ett sockerätande som du inte riktigt kan styra över eller bara känner ett allmänt intresse av nya, framförallt, (men även en del gamla) rön inom hälsa.

Köp hem rödbetsjuice så berättar jag om vikten av att dricka det över ett glas lite senare i veckan 🙂

1 kommentar

  1. Mycket intressant! Vill också bli av med sockerbehovet…

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *