Stress blir till choklad blir till stress

De sista veckorna har varit kaos för mig.

Jag har känt mig totalt överhopad av jobb, plugg, måsten, allt för lite tid över till det och framförallt dem, jag vill hinna med.

Dessutom fyller Jack 14 år på onsdag och jag kommer inte att kunna vara hos honom förrän på kvällen eftersom jag är i Stockholm och jobbar vilket jag har ångest över.

Jag stressar inte så ofta faktiskt utan är nog ganska bra på att fördela tid och prioritera rätt. För det är ju mycket det som det handlar om. Att prioritera rätt för sig själv. Fast ibland kör det ihop sig ändå förstås, även för mig vilket har varit ganska tydligt de sista veckorna.

För mig gör stress att jag bryter goda vanor. Speciellt de gällande mitt försök att sluta äta socker.

När min inre stress bryter ut botar jag den helst med godis. Det finns inget stopp då och jag rotar i lådorna hemma efter allt som finns att tillgå.

Vet du vad ett högt sockerintag gör med kroppen? Jo, det stressar. Så att försöka bota stress genom att äta saker med högt sockerinnehåll skapar alltså ändå mer stress. Allt det här vet jag ju och ändå gör jag det ibland.

Imorgon är det måndag igen och en ny fullspäckad vecka sätter fart. Men det här är den sista med allt för mycket att göra på ett tag som det ser ut så jag ska lyssna inåt och göra det bästa av situationen och ha fredag kväll när jag sitter hemma i min soffa som mål. Jag kommer inte att hinna med träningen som jag önskar den här veckan och kanske får jag ett bakslag och proppar i mig nåt som jag borde undvika i ren överlevnadsinstinkt men jag ska göra mitt bästa för att undvika fällorna och påminna mig om att djupandas ibland.

Kom ihåg det som faktiskt är det viktigaste, att du gör ditt bästa. I varje situation. Då kan du aldrig klandra dig själv för att det inte alltid blir perfekt. Det blir åtminstone det bästa som går just där och då. Faktiskt även om det innebär att trycka i sig en Centerrulle för att bota stress ibland.

All kärlek till dig

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *