Ta hand om mikrobiomet

Sedan jag började med dermapen har min hud blivit så otroligt mycket bättre!

Jag hade inga specifika problem så jag kan inte peka på något direkt resultat typ som att ”den där rynkan är borta” eller den där pigmenteringen” utan det är bara en allmän hudförbättring och ett yngre utseende av huden. Så härligt!

Just nu testar jag ett nytt serum från Lancome,  Advanced Genifique. I vår kropp har vi fler bakterier (mikrobiom) än vad vi har celler. Det är en svindlande tanke! Mikrobiomet finns överallt men framförallt i tarmarna och på huden.

Mikrobiomet är livsviktig för oss så därför behöver vi tänka på att mata våra bakterier. De i mag/tarmkanalen matar du enklast genom att undvika socker och vitt mjöl och äta massor av fiberrika grönsaker.

Bakterierna på huden tar du bäst hand om genom att inte tvätta dig för ofta, inte använda starka rengöringsprodukter och framförallt inget antibakteriellt.

Enligt Lancome innehåller en pipett av Advanced Genifique av pre- och probiotiska fragment.

Jag har testat det i några dagar nu och ser en fin glow i huden. Jag kan dock inte säga om den kommer från serumet, min dermapen i kombination med kemisk peel som jag gjorde förra veckan eller en kombination av de båda 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *