Bort med ytliga blodkärl

Igår var jag på Klinik’e i Stockholm för en första behandling på mina ytliga blodkärl på benen.

Jag har pratat om att jag vill göra det här så länge för de där synliga ådernäten är verkligen nånting som stör mig och som gör att jag helst undviker plagg som slutar ovanför knäna.

Igår var det äntligen dags! Tyvärr gick det bara att göra mitt högra ben för jag ska operera mitt vänstra knä om en månad så de vågade inte röra de kärlen för säkerhetsskull.

Det hela gick till på så sätt att ett medel sprutas in i kärlet som sedan sprider sig till närliggande förgrenade kärl och de drar ihop sig (om jag förstod det hela rätt) och försvinner. En viktig detalj att känna till är att man först blir sämre för att sedan blir bättre så det här är ingen quickfix inför en fest eller dylikt.

Jag ska räkna med ca 1 månad innan det fina resultatet kommer fram. Fram till dess (och gärna för alltid) är det stödstrumpor som gäller och blodkärlen verkar kunna variera i alla slags färger från knallrött till blått till svart innan de äntligen försvinner.

  1. Självklart kommer det upp före och efterbilder här när allt är klart!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *