Royals i final i Talang!!

Alltså, vem hade kunnat ana att de här sju små gulliga tjejerna skulle gå hela vägen till finalen i Talang när vi skickade in ansökan i sista sekunden i höstas??

Jag tycker till och med verkligen att de hade platsat som topp tre, så bra var de!

Tusen tack till alla i Talangproduktionen, till tränarna, till förstående lärare, till alla andra Royalsmammor, pappor och syskon, till Talangjuryn, till alla som röstade och framför allt tack till världens finaste gäng tjejer som fixade att lägga ner så mycket tid, träning och glädje i det här! Tänk att det räckte hela vägen!!
Om jag måste klaga på nåt så är det att de som filmade finalen borde ha skippat minst hälften av alla tusen olika kameravinklar och istället filmat numret mer rakt framifrån. Mycket av effekterna försvinner tyvärr när man inte ser koreografin rakt framifrån men det är ändå mäktigt och coolt!
När det var klart att Royals gått till final var så klart lyckan total men eftersom det inte fanns något finalnummer (och inte ens en plan för det eller musik) så blev det också lite panik. Vad gör vi nu?? Lördagen efter semin gick åt till filmning inför finalen för tjejerna och tränarna satte sig ner och försökte få till en bra finalplan. Det enda de visste då var att tiden var väldigt knapp (tre dagar) och att de måste göra nånting helt nytt. Den enda kommentaren som absolut inte skulle kunna få komma från juryn var: ”Vi hade velat se nånting nytt från er, det känns som att ni har visat oss det här förut”.

Sagt och gjort så fick de till en låt och en riktigt bra skiss på numret på lördagen. På söndag morgon träffades tjejerna och tränarna på dansskolan kl 9.00 och tränade oavbrutet till 19.00 på kvällen och satte halva dansen.

Skolan byttes ut mot dansskolan (tack alla lärare) och på måndagen började de träna tidigt på morgonen och höll på till sent på kvällen. Den andra halvan av dansen gjordes klart. Under tiden servade vi föräldrar med lunch och mellis för att hålla energin uppe. Humöret var inga problem, det var på topp!

Tisdagen blev en heldag på dansskolan igen då vissa delar av koreografin gjordes om och det som var klart finslipades.

Redan på onsdag morgon bar det sedan av mot Stockholm och incheckning på Talanghotellet igen för att börja med kamerarep, sociala medier och inspelningar på onsdag och torsdag inför finalen på fredagen.

Och resultatet då? Jo, bästa dansgrupp och bästa dansnummer någonsin i Talang enligt juryn! Helt fantastiskt av sju tjejer mellan 10-14 år! 😀

Här ser du finalen, höj volymen rejält och njut av underhållningen!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *