Min dagliga dos

Det finns massor av bra tillskott att ta och det som är rätt för mig behöver inte vara rätt för dig, det är viktigt att tänka på.

Det jag tar varje dag är:

Omega 3- livsviktiga fettsyror för bland annat hjärnan som alla behöver tillskott av om du inte äter mycket det fisk som tex lax eller makrill.

Synbiotika- en kombination av bra tarmbakterier (probiotika) och fibrer som de matas med (prebiotika) i samma förpackning kallas synbiotika. Det här äter jag varje dag för att upprätthålla en bra och stark tarmflora.

One turmeric- turmeric (som finns naturligt i gurkmeja) är bland det mest antiinflammatoriska du kan äta. Det äter jag varje dag för att stärka mina celler att bli mer motståndskraftiga mot sjukdomar.

MSM- svavel. Så många har rekommenderat mig att ta MSM dagligen för att jag har problem med brosk i mina knän. Nu gör jag det sedan ett halvår tillbaka och kommer nog aldrig att sluta. Svavel har massor av fördelar för bland annat leder, brosk, naglar, hår, hud och är en naturlig komponent i kroppen. Vill du läsa mer kan du göra det HÄR. Ta alltid MSM tillsammans med c-vitamin för bättre upptag i kroppen. Jag har c-vitamin i min synbiotika och får en bra kombination av att ta dem tillsammans.

Glukosamin- en naturlig beståndsdel i uppbyggnaden av bland annat brosk men även i huden. Jag blev rekommenderad av min läkare att äta det efter min knäoperation och gör det med glädje eftersom det även gör att min hud håller sig mer elastisk och ”ung”.

D-vitamin- vitaminen som du får genom solexponering av huden och som är livsviktig för bland annat ditt skelett men även för hjärnan bör alla ta tillskott av dagligen. Brist på D-vitamin kan bland annat leda till depression. För oss svenskar är solexponeringen så liten att jag tycker att vi bör ta tillskott året runt, även under sommarmånaderna. D-vitamin är en fettlöslig vitamin så ta den i samband med nåt fett. Jag sväljer ner min tillsammans med Omega 3.

Så ser mitt dagliga apotek ut för närvarande, jag kommer säkert att utöka med nåt mer cellstärkande inom kort eftersom jag läser mycket om ämnet för tillfället. I så fall lovar jag att lägga upp det här.

Trevlig helg!

Kram, Teresa

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *